Yoga på Celleplan

Yoga

Yinyoga

Yinyoga er langsomme dybe stræk, med rigtig god tid til at mærke efter, lytte til vejrtrækningen og opøve mindfulness.

Yinyoga er rettet mod bindevæv, led, samt meridianbanerne, således at dine led bliver mere smidige og samtidigt øges flowet af energi (qi) i meridianerne. I yinyoga er du i passive stillinger i 3- 5 min, nogle op til 7min., hvor du giver dig hen til tyngdekraften. Yin yoga handler om funktion frem for form. Det handler om at give slip på spændinger i kroppen og give slip på tanker.

De Fem Tibetanere

Tibetanske munke udtænkte for 2000 år siden en serie på fem enkle yogaøvelser, hvor du arbejder hele kroppen igen.

De Fem Tibetanere er bygget på baggrund af den kinesiske, taoistiske tro på, at sygdom er et resultatet kroppens energistrømme er blokerede. Det sker, hvis de to modsatte energier Yin og Yang, som sammen holder orden på den universelle livskraft, ikke er i harmoni med hinanden.

 

20 minutter giver øget velvære

Brug 20 minutter hver dag på at lave de enkle øvelser.

Dit resultat er mærkbart:

 

  • Øget knoglemasse
  • Spændstige muskler
  • Bedre fordøjelse
  • Afgiftet krop
  • Perfekt hormonbalance
  • Drænet lymfesystem
  • Stressreduktion
  • Dobbelthage og elskovshåndtag svinder ind

Historien om De Fem Tibetanere

Den gamle hemmelighed om ungdommens kilde, de 5 tibetaner (de 5 riter) – kom til vesten ved hjælp af den lille bog som Peter Kelder skrev i 1937. Her beretter han om den aldrende Oberst Bradfort, som i sin søgen efter ungdommens kilde, drager ud i verden og på sin færd ender i et tibetansk kloster, skjult i Himalaya bjergene. Her slår Oberst Bradfort sig ned i nogle år og lærer, at enkel levevis og de fem yoga øvelser, som Lamaerne udfører dagligt, er vejen til den legendariske ungdoms kilde, som mennesket har søgt i årtusinde, men egentlig altid har haft til rådighed inde i sig selv.

Efter sin hjemkomst danner Oberst Bradfort “Himalaya klubben” og Peter Kelder ser med begejstring, at de fem Riter (yogaøvelser) virker både foryngende og helbredende.

 

Yin og Yang, den universielle kraft

De fem tibetanere er bygget på baggrund af den kinesiske taoistiske tro at sygdom er et resultat af at energistrømmen i kroppen er blokeret. Det vil ske, hvis de to modsatte energier; Yin og Yang, som sammen holder orden på den universelle livskraft, ikke er i harmoni med hinanden. Gennem De Fem tibetanere, gennem at praktisere kinetik, gennem akupunktur og trykbehandling, gennem de åndelige kræfter som findes i Bach-blomster etc., vil disse blokeringer forsvinde, så livsenergien igen kan strømme frit, hvilket vil sætte helbredende kræfter i gang. I følge hinduistisk tænkning aktiviserer og harmoniserer disse øvelser (de fem riter) kroppens energicentre, chakraerne og garanterer et langt og sundt liv.

Kroppens energier

I mange tusinde år har man arbejdet med kroppens energier og man har for længe siden opdaget nogle særlige energicentre, som korresponderer til de syv endokrine kirtler. Du kender dem måske som chakra. Medicinsk forskning har fundet overbevisende materiale, som viser at ældningsprocessen er reguleret af hormonerne, som de endokrine kirtler producerer. Den hurtigste måde at genvinde ungdom, vitalitet og sundhed på er ved at hjælpe disse energicentre til at spinde normalt igen. De fem tibetanere kan afbalancere al hormonal aktivitet og siges derfor at indeholde nøglen til ungdommens kilde.